Férfi kézilabda BL: búcsúzott az MKB Veszprém

Kiesett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájából az MKB Veszprém, miután a nyolcaddöntő hazai visszavágóján – a szenzációs első félidőt követően – csak 30-26-ra nyert Barcelona ellen. A spanyol csapat 54-51-es összesítéssel került a nyolc közé.

Álomrajtot vett az első mérkőzésen hétgólos hátrányba került magyar csapat, és a 22. percben már 12-3-ra vezetett, a szünetben éppen “holtverseny” volt. A szünet után a katalánok magyar átlövője, Nagy László igazi vezérnek bizonyult, és a több minőségi cserével rendelkező vendégek végül biztosan jutottak tovább. A két gárda hatszor került egymással szembe a BL-ben, és csak egyszer volt jobb összesítésben a Veszprém.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó: MKB Veszprém – Barcelona (spanyol) 30-26 (15-8), gól: Vujin 11/1, Sulic 4, Perez, Terzic 3-3, Gulyás, Iváncsik G., Iváncsik T. 2-2, Korazija, Vilovski 1-1, Lusnyikov 1/1, illetve Garcia 9/5, Rutenka 5, Nagy 4, Tomas 3, Romero 2, Sarmiento, Oneto 1-1, Entrerrios 1/1.

Továbbjutott: a Barcelona, 54-51-es összesítéssel.

Egy hete a katalán együttes jó második félidei játékával 28-21-re nyert, és egyértelmű esélyesként lépett pályára a Veszprém Arénában.

Már a meccs előtt egy órával gyülekeztek a szurkolók, ám annyira jó idő volt, hogy sokan inkább a csarnok előtti téren hangoltak a fontos meccsre. Ahogy közelgett a kezdés, úgy “szivárgott be” a nézősereg, és negyedórával a rajt előtt teltház, több mint 5000 drukker fogadta a bemelegítést éppen befejező együtteseket.

A vendégeknél a magyar válogatottól viharos körülmények között elköszönt Nagy László eleinte megúszta “beszólások” nélkül, de amikor a hangos bemondó bemutatta őt, akkor “Ria, ria, Hungária!” és nagy füttyszó fogadta.

Remekül kezdett a hétgólos hátrányból rajtoló Veszprém: Peric három bravúrt mutatott be, köztük volt védett büntető is, mialatt elől Gulyás és az első meccsen gyengén játszó Vujin is beköszönt. A Barcelona csak az 5. percben volt először eredményes. A hazaiak teljes extázisban játszottak, a közönség pedig fergetegesen űzte a kedvenceket. A 9. percben már 5-1 volt az állás. A meglepett vendégek időt kértek, és a hat mezőnyjátékosból négynél cserélt a vezetőedző. 6-1-nél és 7-2-nél az MKB védekezése maga volt a tökély. Lusnyikov kiállítása alatt sem tudta rendezni sorait a Barcelona.

Érdekes volt, hogy a vállsérüléssel kezelt Eklemovics is szerepelt vállalt, és Perez – aki gyakorta az első félidők utolsó tíz percében áll be először – már negyedóra elteltével pályán volt, és ha már beállt, két bődületes nagy gólt vágott (8-3).

A veszprémi henger nem állt meg ezuán sem! A 19. percben ledolgozta hátrányát a Mocsai-csapat (10-3), a Barcelona teljesen le volt bénulva. A két lövő, Vujin és Perez nem ismert lehetetlent, míg Peric “befalazta” a kapuját. 12-3-nál a vérmes hazai szurkolók jelezték: még nem akarnak rászámolni a riválisra, nehogy ettől erőt kapjon, viszont Perezt elkapta a hév, és kétperces kiállítással sújtották a német bírók. Ez alatt Garcia két büntetőt is bevágott, így aztán Mocsai Lajos időt kért.

A félidő hátralévő részében újfajta védekezéssel próbálkozott a spanyol gárda, az átlövők külön őrzőt kaptak. A Veszprémben annyi erő volt ezen a napon, hogy a még Laluska kiállítása alatt is betalált, a szünet előtt azonban 15-8-ra feljöttek a vendégek.

A folytatásra az volt a kérdés, hogy összeáll-e a Barcelona, illetve bírja-e az őrületes tempót a Veszprém? Az elsőre igen, a másodikra nem lett a válasz.

A második félidőt a “közutálatnak” örvendő Nagy parádéja vezette fel: öt perc alatt négy gólt lőtt, és mások is eredményesek voltak a spanyoloktól, így vészesen apadt az előny (15-12, illetve 17-13). Terzic és Garcia is kiült, majd Vujin lett főszereplő: előbb vágott egy szép gólt emberhátrányban, majd előnyben hetest rontott. A vendégek kapusa, Sjöstrand – hasonlóan az egy héttel ezelőtti meccshez – megint a második félidőben sziporkázott, és úgy tűnt, megtöri a Veszprémet.

A védései után társai rendre gólokat lőttek, és a 43. percben 19-18-nál Mocsai időt kért. Iváncsik Tamást és Vilovskit is kiküldték, Garcia pedig az ötödik értékesített hétméteresével egyenlített (19-19). A Veszprém Terzic és Vujin révén 22-20-ra ellépett, de Sulicot is kiküldték. Fogytán volt az erő, ennek is volt következménye a sok kiállítás.

Az utolsó tíz perc 23-22-ről és Vujin kihagyott hétméteresével indult, s azért kellett izgulni, hogy legalább a hazai siker meglegyen. A közönségen semmi sem múlott: amikor elszálltak a remények, akkor is kiállt a csapat mellet. Lusnyikov hétméteresével 28-25 lett, de nem volt esély az összesített hátrány ledolgozására. A vége 30-26 a Veszprémnek.

A másik magyar BL-érdekelt, a Pick Szeged vasárnap Flensburgban lép pályára, és a német csapat egy hete 27-26-ra nyert a Tisza-partján.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.