Erdei Zsolt június 4-én bokszol

Erdei Zsolt korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok június 4-én lép legközelebb szorítóba, egyelőre ismeretlen riválissal az Atlantic Cityben rendezendő gálán – hacsak nem jön össze a vb-címmeccs az amerikai Tavoris Clouddal, mert akkor változik az időpont.

Erről a veretlen, eddigi mind a 32 profi meccsét megnyerő magyar klasszis öklöző amerikai promótere, Lou DiBella nyilatkozott az ESPN sportcsatorna internetes oldalán. A mérkőzésszervező leszögezte: Erdei június 4-i szereplése attól függően változhat, hogy sikerül-e tető alá hozni az IBF szervezetnél világbajnok, és szintén makulátlan mérlegű, 22 győzelemmel álló Cloud elleni összecsapást.

“Erdei szeretné, ha Clouddal csaphatna össze, mérkőzésük ügyében kapcsolatban állok Cloud promóterével, Don Kinggel” – nyilatkozta DiBella.

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló magyar ökölvívó tavaly novemberben a kenyai Samson Onyango ellen tért vissza a ringbe, s a nyolcmenetes találkozón egyhangú pontozással győzött. A 36 éves Erdei 2009 novemberében az olasz Giacobbe Fragomeni felett aratott diadalával a WBC cirkálósúlyú vb-övét is megszerezte, így ő lett az első magyar, aki két súlycsoportban is profi világbajnok lett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.