Nem emelkedik a földgáz ára április 1-jétől

Nem emelkedik a földgáz ára 2011. április 1-jétől az egyetemes szolgáltatási körben – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

Az egyetemes szolgáltatási kör jellemzően lakossági és kisfogyasztókat, társasházakat és távhőtermelőket érinti. A szaktárca közleményében hangsúlyozza, hogy az egyetemes szolgáltatásban földgázt vételezők számára a kormány szociális biztonságot erősítő céljainak megfelelően és a Széll Kálmán Tervben megfogalmazottakkal összhangban 2011. április 1-jétől nem emelkednek a végfelhasználói fogyasztói árak.

A kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy a lakosság és a kisvállalkozások mindennapos kiadásainak jelentős részét az energiaszámlák teszik ki, ezért a magyar családok érdekében 2010 nyarán az árszabályozás felülvizsgálatáról döntött, és annak lezárultáig ármoratóriumot hirdetett – írja közleményében az NFM.

A szolgáltatói egyeztetéseket követően az új, méltányos, sávos gázárképzési rendszer 2011. január 1-jétől lépett hatályba. Az érintett fogyasztóknak 2011 második negyedévében is a január 1-jétől érvényes gázdíjakat kell fizetniük.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.