Agyvelőgyulladásban és vírusfertőzésben pusztult el Knut

Vírusos fertőzésben szenvedett a nemrég hirtelen elhunyt Knut, Berlin kedvenc jegesmedvéje – ez a fertőzés okozta a halálhoz vezető gyulladást az agyban.

A gyulladás következtében a gerincvelő is súlyosan károsodott – állapították meg a berlini állatkert és a Leibniz Intézet munkatársai pénteken Berlinben. Heribert Hofer, az intézet elnöke elmondta, semmilyen elváltozást nem találtak, amely génkárosodásra utalt volna. A boncolást végző patológus, Claudia Szentiks szerint túlzott stresszre utaló jelekre sem bukkantak. Megállapították, hogy a négyéves jegesmedve agyvelőgyulladásban szenvedett, feltehetőleg fertőzés következtében.

Azt egyelőre nem tisztázták, mi okozta az agyi elváltozást, de kizárták a veszettség, a botulizmus és a kergemarhakórként is ismert szivacsos agyvelőgyulladást is.

A mindössze négyéves, rendkívül népszerű jegesmedve március 19-én kifutójában pusztult el a látogatók szeme láttára. Knut éppen napozott, amikor hirtelen felpattant, remegve körbeforgott párszor, majd görcsösen a vízbe esett és kimúlt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.