A közép-líbiai Szabhára mért légicsapást a koalíciós légierő

A közép-líbiai Szabhára mért légicsapást a Kadhafi-ellenes nyugati katonai koalíció légiereje a líbiai állai televízió szombat éjszakai híradása szerint.

A katonai forrásra hivatkozó hivatalos líbiai tudósítás szerint a nyugati légicsapások célpontjai katonai és polgári körzetek voltak a Tripolitól, a fővárostól 750 kilométerre délre fekvő Szabhában. Más részleteket egyelőre nem közöltek. A szövetséges légierő legutóbb csütörtökön támadott célpontokat a Líbia középső területén fekvő Szabha körzetében, amely a gededfa törzs fellegvára – e törzs tagja Kadhafi is. A líbiai állami televízió később arról is hírt adott, hogy Szirt kikötőváros is légitámadások célpontja volt.

Kadhafi kormányzatának egyik szóvivője, M. Ibrahim szombat éjszaka azt közölte, hogy a kormányhadsereg erőit támadások érték Adzsdábíja városánál (a líbiai felkelők heves éjszakai harcok után szombaton visszafoglalták a stratégiai jelentőségű települést), a Szirt felé vezető úton.

“Teljes intenzitással folytatódnak az országunk elleni légicsapások” – mondta tripoli szóvivő, aki szerint a csapásoknak civil áldozatai is voltak, akiknek számát pontosítják.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.