Dupla annyian töltötték le az új Firefoxot, mint az Explorert

Kevesebb mint egy nap alatt kétszer annyian töltötték le a Firefox 4 böngészőt, mint a múlt héten az Internet Explorer 9-es változatát.

A szerda hajnaltól elérhető új változatra Észak-Amerikából 1,6 millióan, Európából 2,5 millióan és Ázsiából 1 millióan voltak kíváncsiak az első hivatalos adatok szerint. A Mozilla számlálója szerda délután négy órakor már 6,7 millió letöltésnél járt A Microsoft Internet Explorer (IE) 9-es verziójának végleges változatát egy nap alatt pontosan 2,35 millióan töltötték le. A Microsoft tavaly szeptemberben mutatta be az új böngészője publikus béta verzióját, amely a legfrissebb hardverfejlesztésekhez igazodva egyebek mellett a weboldalakat is gyorsabban tölti le.

Elterjedését azonban hátrányosan befolyásolja, hogy csak a Windows Vista és a Windows 7-es operációs rendszereken futtatható.

Ezzel szemben a Firefox 4 nemcsak a legfrissebb rendszerekre, hanem a Windows XP-t használó régebbi gépekre is telepíthető, ráadásul az Apple OS X, illetve a Linux-alapú operációs rendszereken is futtatható.

Az új böngésző az IE9-hez hasonlóan szintén támogatja a CSS3 (Cascading Style Sheets) stílusleíró nyelvet, amellyel a weblapok külalakját lehet testre szabni, illetve a HTML5, azaz a hiperszöveges jelölőnyelv ötödik verzióját (Hypertext Markup Language 5), amellyel a hang, videó és egyéb interaktív tartalmak megjelenítéséhez már nincs szükség külön letöltendő beépülő szoftvermodulokra.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.