Így reagáltak a pártok Lázár bocsánatkérésre

MSZP: Lázár szavai a kormány “szegényellenes” politikáját tükrözik
Szanyi Tibor, a szocialista párt elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy általában némi tartózkodással szokta fogadni a politikusokhoz köthető, hasonlóan nyilvánosságra hozott felvételeket, mivel – mint mondta – maga is nemegyszer esett a sajtó munkatársai által manipulált anyagok áldozatául.

Az ellenzéki politikus ettől függetlenül igazi problémának látja, hogy Lázár János szavai egyértelműen visszatükröződnek például a kormány szegényellenes adórendszerében, vagy a támogatásokat elvonó és ezzel szerinte milliók megélhetését veszélyeztető Széll Kálmán Tervben.

LMP: kiderült, hogy mit gondol a Fidesz a magyar társadalomról
Lázár János keresetlen őszinteséggel vallotta meg, hogy mit gondol a Fidesz a magyar társadalomról – mondta Schiffer András, az LMP frakcióvezetője. Nagyon világosan látható, hogy mi a Fidesz társadalomképe, Lázár János beszédéről lehullott a “propagandamaszlag” – fogalmazott az ellenzéki politikus a szombaton az internetre felkerült hangfelvétellel kapcsolatban.

Az LMP reméli, hogy azoknak, akik a Fideszre szavazatak azoknak is világos lesz, hogy a Fidesz által az elmúlt nyolc évben hangoztatott demagógiából egy szó sem igaz. Schiffer András hozzátette: értékelni kell, hogy Lázár János siet bocsánatot kérni egy ilyen botrányos szöveg után. Azt az apróságot azonban elfelejti, hogy az embereknek azért fogyott el a bizalma, mert az elmúlt húsz évben azt látták: akik hatalomhoz jutottak, később autójukkal, cégükkel kérkedtek, miközben több százezren attól félnek, hogy mikor viszik el a házukat a fejük felől.

Jobbik: ez szánalmas magyarázkodás
A Jobbik szánalmas magyarázkodásnak tartja a „luxusaudik és költségtérítések királyának” magyarázkodását. A Jobbik a közleményében azt írja: a jegyzőkönyvekből is kiderül, nem a megélhetési politikusokra, hanem a tisztességes munkából, élő szegény emberekre tett lenéző, gőgös, elitista kijelentéseket Lázár János.

A Jobbik a gazdagok pártjának számító, s a rendszerváltást másodszor is elsikkasztó Fidesszel, valamint a tolvajok pártjának számító MSZP-vel szemben, megalakulása óta azt vallja, hogy a közélet alakításában minden tisztességes embernek joga van szerepet vállalni.

Ez igaz a vagyontalan vagy alacsony keresetű emberekre is, akiknek napi megélhetését is veszélybe sodorják a lassan megfizethetetlenné váló élelmiszer- és üzemanyagárak, rezsiköltségek és hiteltörlesztések.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.