MÜPA: Káel Csaba lett az új vezérigazgató

Káel Csaba rendezőt nevezte ki március 17-i hatállyal a Művészetek Palotája Nonprofit Kft. vezérigazgatójává Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter – jelentették be csütörtökön a Müpában rendezett sajtótájékoztatón.

Mint azt Kiss Imre, az intézmény leköszönő vezetője elmondta, megromlott egészségi állapota miatt felmentését kérte a minisztertől, ezért vált szükségessé új vezérigazgató kinevezése.

Káel Csaba, aki a kezdetektől a Müpa egyik tanácsadója, az operaprogramok szerkesztője volt, öt évre kapta vezérigazgatói megbízatását. Kiss Imre – akit még a Duna-parti épület építése idején, 2006 októberében kértek fel a Művészetek Palotája mint intézmény létrehozására, és akit részben a Müpa élén végzett munkája elismeréseként hétfőn a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével is kitüntettek – főtanácsadóként segíti a továbbiakban az új vezérigazgató munkáját.

Káel Csaba emlékeztetett arra, hogy az intézményt működtető csapat létrehozásától együtt dolgozott Kiss Imrével. Elődjének munkáját méltatva rámutatott: az ország legjobb kulturális menedzsereként kapott felkérést a Művészetek Palotája programjának megalkotására, a napi munkát végző társulat megszervezésére, és olyan sikerrel végezte munkáját, hogy ma már a Müpa a világ nagy kulturális intézményeinek, a brüsszeli BOZAR-nak, a New York-i Carnegie Hallnak, a londoni South Banknek a klubjába tartozik, “tehát az NB I-es ligában játszik.”

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.