Ünnepi tömegközlekedési rend, ingyenes parkolás

Változik a március 15-i ünnep miatt a közösségi közlekedés rendje, Budapesten ingyenes lesz a parkolás, a BKV több járata kedden módosított útvonalon közlekedik.

Március 14-e munkanap helyett ünnepnap, 19-én szombaton pedig munkanap lesz. Emiatt a MÁV és a volántársaságok is rendkívüli menetrendet léptetnek érvénybe.

A MÁV szerelvényei március 15-én a vasárnapi, 18-án az ünnepnapi, 19-én a pénteki menetrend szerint közlekedtetnek. A legnagyobb forgalmú vonalakon több kocsit állít forgalomba a társaság.

A volántársaságok járatai március 14-én a szabadnapokra érvényes menetrend szerint közlekednek. Március 15-én a vasárnapi, 16-án pedig a hétfői rend szerint járnak, míg március 19-én a pénteki menetrend lesz érvényben.

A BKV járatai március 14-én a szombati, 15-én a munkaszüneti napokon (állami ünnepnapokon) érvényes menetrend szerint közlekednek. 18-án a járművek a tanítási időszakban hétfőtől csütörtökig érvényes, 19-én az iskolaszüneti pénteki, míg 20-án munkaszüneti napi menetrend szerint járnak.

Egyes BKV-járatok menetrendjében a március 15-i állami ünnepek miatt egyéb változások is lesznek. A 2-es villamos kedden reggel 6 és délelőtt fél tíz között csak a Vágóhíd és a Kossuth tér között közlekedik, a 47-es és 49-es villamosok pedig a Batthyány tér felé járnak majd reggel 7 és 13 óra között.

Változik továbbá a 70-es és 78-as trolik, az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 112-es, a 173-as, a 173E, a 178-as menetrendje is, délelőtt fél 12-től délig a járatok nem érintik az Erzsébet híd pesti hídfő, a Ferenciek tere, az Uránia és a Blaha Lujza tér megállókat, a buszok a Szabadság hídon át a kiskörúton közlekednek majd. Délután fél 4-től 19 óráig ismét a Szabadság hídon közlekednek majd a buszok, és nem érintik a Ferenciek terét.

A 16-os és 16A járatok egész nap megosztva közlekednek, a 16A autóbuszok a Moszkva tér (Várfok utca) és Fortuna köz között, a 16-os autóbuszok pedig a Nyugati pályaudvar és a Dísz tér között járnak, 11 óra 40 perc és 13 óra között pedig nem érintik a Várat.

Ezen kívül változik még a 109-es, a 115-ös és a 184-es busz menetrendje is.

Hétfőn és kedden Budapesten nem kell majd fizetni a parkolásért, kivéve a budai Vár és a Citadella alatti parkolót, a Budagyöngye bevásárlóközpont előtti parkolót, a Flórián Üzletközpont melletti parkolót, valamint a Margitszigetet, ahol egész nap kell várakozási díjat fizetni. Szombaton, mivel munkanap lesz, minden fizetőövezetben fizetni kell majd a parkolásért.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.