Magyar koprodukciók az áprilisi Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon

Három magyar koprodukcióban készült film is szerepel az áprilisi budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon. A nemzetközi filmmustrán a koprodukciókon kívül más magyar érdekeltségű alkotások is láthatók majd április 7. és 17. között.

A 18. alkalommal, budapesti filmszínházakban zajló fesztivál műsorára tűzi az Ölésre ítélve (Essential Killing) című lengyel-norvég-ír-magyar együttműködéssel forgatott drámát, amelyért Leményi Réka hétfőn este Varsóban egy lengyel kollégájával megosztva elnyerte a Lengyel Filmakadémia legjobb vágónak járó díját. Jerzy Skolimowski filmje Vincent Gallóval a főszerepben egy amerikai katonák elől menekülő tálib fogolyról szól.

Egy szenvedélyes román horgász és egy családjához Németországba tartó török férfi román-magyar határon való átkelésének viszontagságait meséli el a román-magyar-francia összefogással született Morgen című produkció. A főhőst Hatházi András, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színész-rendezője alakítja, a további szerepekben pedig Hajdu Szabolcs és Dankó István is látható.

Számos magyar filmes működött köze a Budapesten forgatott XXI. századi Don Giovanni-feldolgozásban. A Mozart-opera nyomán dán-magyar koprodukcióban készült Juan címszereplője sikeres művész és a nők szenvedélyes imádója, aki élete mesterművén dolgozik: filmes adatbázist akar létrehozni minden nőről, akit valaha elcsábított.

Ian Dury legendás angol rockzenész életét idézi fel a magyar származású Paul Viragh forgatókönyvéből rendezett Sex and Drugs and Rock and Roll című brit produkció. A Száz reggel (One Hundred Mornings) című ír világvégefilm pedig az utómunkálatai révén köthető a magyar filmiparhoz.

A Titanic filmfesztivál hatodik éve versenyfesztiválként is működik, idén a nemzetközi zsűri tagja lesz a tavalyi fődíjas alkotás, A bőrön is áthatol holland rendezője, Esther Rots is – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény sajtóreferense.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.