Bresciai légfegyveres Európa-bajnokság: Bronzérmes a magyar férfi puskás csapat

Az eredetileg negyedik helyen végzett Sidi Péter, Biatovszki Máté, Somogyi Péter összeállítású magyar puskás csapat bronzérmes lett a bresciai légfegyveres Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi versenyben kizárták az orosz együttes egyik tagját.

Sidi Péter négyes holtversenyben a legjobb eredménnyel jutott vasárnap a férfi puskások fináléjába. A 2009-ben a világ legjobb férfi lövőjének választott komáromi sportoló a 60 lövéses alapversenyt 596 körrel zárta, csakúgy mint három vetélytársa, köztük az olasz Niccolo Campriani, aki a tavalyi világbajnokságon Sidi előtt szerezte meg a szám aranyérmét. A tavalyi kontinensviadalon második Sidi 15 órakor kezdi meg a finálét.

Ebben a versenyben Biatovszki Máté 593 körrel a nagyszerű 16., míg Somogyi Péter 590-nel a 38. helyet szerezte meg a 69 fős mezőnyben.

A nap másik számában, a női pisztolyosoknál nem jutott magyar a döntőbe. Legjobban a tavalyi ezüstérmes Csonka Zsófia lőtt, 582 körös eredményével azonban egy körrel lemaradt a fináléról, s a 11. helyen zárt. A junior vb-második Babicz Sára 379 körrel 22., Tobai-Sike Renáta pedig 375-tel 40. lett. A csapatuk pedig ötödik helyen végzett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.