MSZP: egyre nehezebb körülmények között élnek az emberek

Az MSZP szerint míg a miniszterelnök 180 négyzetméteres dolgozószobába költözik, az emberek egyre nehezebb körülmények között élnek. Török Zsolt szóvivő a szocialista párt és a Societas sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormányváltás óta növekednek a devizahitelesek terhei, a köztisztviselőket indoklás nélkül kirúghatják, megfigyelhetik, drágul a benzin, az energia és az élelmiszerek ára, nő a munkanélküliség – mindez pedig szemben áll a Fidesz ígéreteivel. “Nem azt ígérték, hogy egy átlag magyar dolgozó asztaláról levesznek tíz liter tejet, nyolc kiló kenyeret vagy nyolc kiló cukrot” – mondta Török, hozzátéve, hogy az élelmiszerárak emelkedéséért a kormány a felelős.

Véleménye szerint a kormány igazságtalan és tisztességtelen intézkedéseivel “árt a magyar népnek”, míg “a fideszesek luxusban dőzsölnek”, rokonaikat “zsíros állásokba ültetik”.

A sajtótájékoztatón a Societas képviselői a devizahitelesek terheinek növekedéséről, az átlagosan és az átlag alatt keresők több ezer forintos jövedelemcsökkenéséről és a köztisztviselők, kormánytisztviselők elbocsátásáról beszéltek.

A fővárosi Kossuth téren tartott eseményen részt vett aktivisák kenyereket, több zacskó cukrot és dobozos tejet helyeztek el a József Attila-szobornál, ezzel igyekezve szemléltetni, hogy az átlagos keresetűek, mennyit veszítenek egy hónapban az adóváltozások miatt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.