A lengéscsillapítók rozsdásodása miatt 124 ezer Suzukit hívtak vissza

Az esetleges balesetek megelőzése érdekében egy korábban Egerben készített alkatrész rozsdásodása miatt visszahívta a Suzuki Swift egyes évjáratait a magyar gyártó – írta a heol.hu. A honlap beszámolója szerint sorra kapják az értesítést azok az autótulajdonosok, akiknek Suzuki Swift típusú járműve 1997. október 1. és 2002. október 1. között hagyta el a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemét. Az autógyártó cég szakemberei az utólagos minőségellenőrzés során észlelték, hogy az első lengéscsillapítók jelentős mértékben elrozsdásodtak. A biztonsági visszahívás 124 ezer 375 Swiftet érint.

A zrt. kommunikációs igazgatója, Ruska Viktória arról tájékoztatott, hogy a szóban forgó alkatrész hibája miatt személyi sérüléssel járó baleset nem történt, ám a gyár elkötelezett termékei biztonságossága mellett, ezért az érintett évjáratok átvizsgálásáról döntött.

A problémás alkatrészt korábban az a Budapesten bejegyzett Berva 96 Kft. készítette, amelyet azóta felszámoltak. Az egri cég egyik volt – Swift-tulajdonosként érintett, magát megnevezni nem kívánó – dolgozója annyit mondott, hogy a lengéscsillapítók az akkori szigorú technológiai előírások szerint készültek, az autógyár minőségi ellenőrzés után át is vette őket – olvasható a heol.hu-n.

Azóta viszont kiderült, hogy a rozsdásodás miatt leválhat a kormány-tengelycsonk az első lengéscsillapítókról, ezért a jármű mozgásképtelenné válik.

A szakemberek megjegyezték: az érintett tulajdonosoknak nem kell megvárniuk a gyár behívó levelét, a márkaszervizekben az alvázszám alapján, a “Berva Eger Hungary” jelzéssel ellátott lengéscsillapító ellenőrzése után térítésmentesen elvégzik az újonnan 70 ezer forint értékű alkatrészek cseréjét.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.