Figyelmeztetés a dohányzási tilalomra a BKV-megállókban

Több mint félezer alkalommal figyelmeztették a fővárosi közterület-felügyelők február 4. óta az utasokat a dohányzási tilalom betartására a BKV megállóiban.

A cég  tájékoztatása szerint eddig nem büntettek meg senkit, és nem is indult szabálysértési eljárás. Közölték, a felügyelők kedvező benyomásokról számoltak be, a szabálysértők minden esetben együttműködőek voltak, és a felszólításnak eleget tettek. Jelezték azt is, hogy a tapasztalatok szerint a megállókban várakozók már egymás figyelmét is felhívják az új szabályozásra. A türelmi idő a dohányzási tilalom február 4-ei bevezetésétől 30 napig tart.

Ez idő alatt a figyelemfelhívásra, a tájékoztatásra koncentrálnak. A BKV az MTI megkeresésére azt közölte, hogy már megkezdték a tiltásra figyelmeztető táblák és matricák kihelyezését.
A Fővárosi Közgyűlés december 15-én egyhangúlag fogadta el Tarlós István főpolgármester javaslatát, hogy ne lehessen rágyújtani az autóbuszok, a villamosok, a trolibuszok, a fogaskerekű, a sikló, a libegő és a HÉV megállóiban. Korábban a játszótereken, azok környezetében és az aluljárókban tiltották meg a fővárosi képviselők a dohányzást. A szabálysértőket akár 30 ezer forintra is büntethetik.
A szabály értelmében tilos dohányozni a megállók korláttal elválasztott részein, az érintett járdaszigeteken, illetve a megállót jelző táblától meghatározott területen.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.