Fidesz: az MSZP kivételével mindenki örül az adócsökkentéseknek

A Fidesz szerint a kormány által végrehajtott adócsökkentéseknek az MSZP kivételével minden józan gondolkodású ember örül Magyarországon. Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az MSZP 2002 és 2010 között minden évben adócsökkentést ígért, de ehelyett mindig adót emelt. Rogán Antal szerint az idén ezzel szemben érdemi adócsökkentés történt, amivel a magyar vállalkozások szinte mindegyike, és a magyar családok többsége jobban járt. A kormány által végrehajtott adócsökkentéseknek köszönhetően több mint 500 milliárd forinttal marad több a magyar családoknál és vállalkozásoknál – jegyzi meg a politikus.

Kiemeli: a január 1-jén életbe lépett egyszerű, arányos családi adórendszernek köszönhetően a családoknál 150 milliárd forinttal marad több, és több mint 600 ezer gyerekes családnak pedig idén már nem kell adót fizetnie. A kormánypárti politikus szerint a magyar kis- és középvállalkozások ugyancsak fellélegezhetnek a társasági adó 19 százalékról 10 százalékra csökkentése miatt.

“Nincs olyan polgára Magyarországnak, aki ne örülne ennek a ténynek, kivéve a Magyar Szocialista Pártot, amely láthatóan ismét nem a magyar családok oldalán áll” – írja Rogán Antal.

A politikus aláhúzza, a személyi jövedelemadó 16 százalékra csökkentése a térség egyik legalacsonyabb, tehát legversenyképesebb adókulcsának bevezetését jelenti. “Arra pedig, hogy mit tett volna az MSZP, ha kormányon marad, a 2002 és 2010 között tanúsított kormányzásuk a bizonyíték: adót emeltek volna, ahogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején tették” – fűzi hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.