Budaörsi Latinovits Színház lesz a Játékszínből

Budaörs Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2013. szeptember 5-én rendkívüli ülést tartott. A fő napirendi pontok mellett több napirend előtti hozzászólás is elhangzott, és néhány tételt, le is vettek a napirendről.

 

 

 

Több témában is tárgyalt a mai napon a képviselő-testület. A napirend előtti hozzászólásként Kálóczy Imre összefoglalta az U19 Kézilabda Világbajnokság eredményeit, és elmondta, hogy Budaörs befektetése megtérült, mert a költségvetést áttekintve több bevételt hozott a városnak a vb, mint amennyit az befektetett.

Majd a Vackor Óvodánál építendő hangszigetelő kerítésről esett szó, amelynek munkálatai már el is kezdődtek.

Laczik Zoltán a lakosságtól érkezett bejelentések alapján szóvá tette, hogy az öntözőrendszerek finomhangolására lenne szükség, mert sok esetben az öntöző a szerviz utat mossa.

Igény merült fel egy hirdetőtáblára is a Posta elé, ezt a kérést Czuczor Gergely tolmácsolta, a környezet védelme, és a megfelelő városkép kialakítása érdekében.

A Turizmus Marketing tervvel kapcsolatos napirendi pontot Kálóczy Imre kérésére levették az átbeszélendő témák listájáról, de Laczik Zoltán hozzátette, hogy véleménye szerint, nincs szüksége egy ötcsillagos konferencia- és wellness-szállodára Budaörsnek, mert a város környezetében lévő példákat tekintve, nem lenne megfelelő a kihasználtsága. Hozzátette, hogy a civil szervezetek és az önkormányzat közé beékelni egy profitorientált vállalkozást sem megfelelő ötlet. Kijelentette, hogy a továbbiakban ehhez a témához tartózkodóan viszonyul.

A testületi-ülés a továbbiakban viszonylag egyetértésben zajlott, kisebb vitákkal és néhány személyeskedő gondolattal. Amit fontos kiemelnünk, hogy Frigyesi András színházigazgató a színházra vonatkozó névváltoztatási kérelmét elfogadták, és így Budaörsi Latinovits Színház lesz a Budaörsi Játékszínből.

(A teljes tanácskozást vágatlanul megtekinthetik az Önkormányzati TV weboldalán.)

(Budaörsi Infó)

facebook:

3 hozzászólás

  1. hodigyorgy szerint:

    Laczik Zoltánnak figyelmébe:

    Az Ötv.14. § (2) bekezdése alapján:
    „14. § (2) A képviselő-testület döntéshozatalából kizárható az, akit vagy akinek a
    hozzátartozóját az ügy személyesen érinti. A települési képviselő köteles bejelenteni a
    személyes érintettséget. A kizárásról az érintett települési képviselő kezdeményezésére vagy
    bármely települési képviselő javaslatára a képviselő-testület dönt. A kizárt települési
    képviselőt a határozatképesség szempontjából jelenlevőnek kell tekinteni.”

    no komment

  2. […] Frigyesi András személyében. Azonban már a színházat nem nevezhetjük így, mert a képviselő-testület az új direktor javaslatára megváltoztatta a színház nevét Budaörsi La… 13 jelölt közül választották ki a pályázatát, elmondása szerint valószínűleg […]

  3. […] ülésen a napirendi pontok között szerepelt a Budaörs Turizmus Marketing terv is, azonban ez a pont nem került megtárgyalásra, mert a FIDESZ-KDNP frakció levetette. Kisebb vita alakult ki az interneten Hódi György, a szerző idegenforgalmi szakember és Laczik […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.